Erdők napja főzéssel, játékkal

2024.05.02. 18:34

Gasztronómiai tudásukat is megcsillogtatta a bedősök - Videó, Fotók

Csütörtökön rendezték az ásotthalmi erdészeti iskolában az Erdők napját, ami egy tanítás nélküli munkanap vetélkedőkkel, játékkal, koncerttel és közös főzéssel. A 10. a osztály csilis babot készített, ami remekül sikerült, Suti Emma nagymamája pedig pudingos piskótát hozott, ami szintén csodásan sikerült.

Arany T. János

Fotó: Karnok Csaba

Május elseje után rendezik meg hagyományosan az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban a madarak és fák napjához kapcsolódva az erdők napját. – Ez egy olyan, a diákönkormányzat által szervezett tanítás nélküli munkanap, amikor egy kicsit kötetlenebb formában töltik a napot együtt a tanulók. Tekintettel a tegnapi, május elsejei ünnepi programokra ma délelőtt érkeztek vissza a diákok az iskolába, pénteken pedig ballagás van – mondta Andrésiné dr. Ambrus Ildikó igazgató.

A nap hivatalos programmal kezdődött: megemlékeztek Bedő Albertről az iskola névadójáról, a tanulók megkoszorúzták a szobrát, utána megemlékeztek még Teodorovics Ferencről is, aki harminc éven át volt az iskola igazgatója az 1900-as évek elején. Ezt követik a játékos feladatok, illetve az osztályonkénti főzések. – Kicsit féltünk attól, hogy az időjárás mennyire lesz kegyes hozzánk, mert volt olyan év, hogy elmosta a főzést az eső – tette hozzá az igazgató.

Közben a tanuló ifjúság főzött és különböző helyszíneken versenyzett. Volt lövészet, csocsóverseny és az iskola igáslovát, a szolgálati UAZ-t is elhúzhatták a vállalkozó kedvűek. A kis kollégiumban karaokézni lehetett, ez is népszerű állomás volt. A klubban pedig öko-totó várta a diákokat.

A gasztronómia is fontos szerepet kapott ezen a napon, minden osztály főzött valamit. Népszerű volt a girosz, készült vaddisznó és kakaspörkölt, csevap és pljeskavica, valamint csilis bab. Ezt a 10. a osztály készítette igazi csapatmunkával, mert a gázpalackot és a rózsát Volford Csaba, a bográcsot pedig Szécsi József Tibor tanár úr hozta. Az osztály azért döntött a csilis bab mellett, mert tavaly sertéspörköltet főztek, és mire néhány óra alatt elkészült az étel, a többiek már mind csomagoltak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában