Helyi kultúra

2024.04.30. 14:00

Udvaros Dorottya vagyonos dívát alakít a Rebeccában

Kossuth-díjas művész, a Nemzet Színésze is erősíti a Szegedi Szabadtéri Játékok Rebecca-bemutatójának szereplőgárdáját. Udvaros Dorottya Mrs. Van Hopper szerepében lép színpadra Béres Attila rendezésében a Dóm téren.

Koós Kata

A Kossuth- és Jászai-díjas színésznő korábban két produkcióban is fellépett már a Dóm téren. Archív fotó: Keresztesi Balázs / MW

Udvaros Dorottya két alkalommal már fellépett a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri színpadán. 

– Ugyan nem a szabadtérin készült, de az Operettszínházzal vendégprodukcióként játszottunk ott néhány Abigélt. Imádtam, hogy mennyire szerették a nézők azt az előadást! Együtt laktunk Csonka Picivel egy közös bérlakásban, és Pici bérelt egy biciklit, azzal közlekedtünk a városban, ez is nagyon-nagyon jó élmény volt nekem – idézte fel a Jászai- és Kossuth-díjas színésznő.

– Volt egy István, a király is, amelyben Saroltot játszottam, ezt ott mutattuk be a szabadtéri játékokon. Nagyon jól sikerült előadás volt, fantasztikus szereposztással, amelyet szintén nagyon-nagyon szerettek a szegedi nézők – folytatta.

Idén ismét zenés szerepben, a Rebecca musicalben láthatja a fesztivál közönsége. Mrs. Van Hopper, a vagyonos hölgy szerepében, akinek társalkodónőjeként a Gubik Petra által alakított főhősnő megismerkedhet leendő férjével, a Dolhai Attila megformálta Maxim de Winterrel. A Szegedi Szabadtéri Játékok közleményében kitértek arra is, hogy karaktere noha csak az első felvonásban örvendezteti meg a nézőket, Mrs. Van Hopper megjelenítése komoly téttel bír. Alakja ugyanis nemcsak lehetőséget teremt a fiatalok találkozására, de egyben ellenpontként szolgál: harsányságához képest fogalmazódik meg „Én” kezdeti jelentéktelensége.

Udvaros Dorottya elmondta, hogy az újabb szegedi próbafolyamat egy kedves alkotótárssal való találkozás okán is örömteli feladat számára. 

– Egy darabig Pesten fogunk próbálni, és csak az utolsó két hétre megyünk Szegedre. Ezt a két hetet már nagyon-nagyon várom. Béres Attilával többször is dolgoztunk már együtt, jól ismerjük egymást, és ez biztonságot ad. Még egészen fiatal rendező volt Attila, amikor Pécsen először dolgoztam vele, és nagyon szeretek vele próbálni. Minden közös munkánk remek volt, sikeres előadások születtek, a próbafolyamat nagyon izgalmas vele – fejtette ki. 

A Manderley-ház asszonyát feldolgozó, látványos musicalt öt alkalommal játsszák majd a nyáron a Dóm téren. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában