Helyi kultúra

2024.04.20. 10:30

Könyvajánló – Andrea Mara: Senki nem látott semmit

Timár Kriszta

Ki ne rettegne attól, hogy egy óvatlan pillanatban szem elől téveszti a gyerekét? A főszereplő Sive-val pontosan ez történt: miközben a zsúfolt londoni metróban próbált a három gyerekkel és egy babakocsival manőverezni, megszólalt a telefonja, ő pedig arra az egyetlen pillanatra, amíg kinyomta azt, szem elől tévesztette két kislányát, akikkel elindult a metró, a nő pedig a peronon maradt.

A kezdeti sokk után a segítségére sietők igyekeznek megnyugtatni, hogy a lányok bizonyára ott lesznek következő állomáson. Így is történik, hamar érkezik a hír, hogy egy utas észlelte a helyzetet, és várják őt a következő megállónál. Az igazi sokk azonban csak ekkor jön: a férfival csak a kétéves Bea van, a hatéves Faye-nek se híre, se hamva. Senki nem látta. Senki nem tud semmit. Bea még túl kicsi ahhoz, hogy elmondja, hová tűnt a nővére. Vajon elvitte valaki? Vagy elveszett a zsúfolt, nyolcmilliós metropoliszban?

Megkezdődik a versenyfutás az idővel. Sive és családja a férje, Aaron baráti találkozójára érkezett pár napra Írországból Londonba. A keresésbe nem csupán a rendőrség és a barátok, de a brit és az ír sajtó is beszáll. Ahogy telik az idő, gyűlnek a nyomok és a vakvágányok, egyre több mélyre ásott titokra és elfojtott indulatra is fény derül. Aaron évtizedes barátságainak burka alatt sértettség, irigység és harag bugyog, ráadásul a férfi hírhedt ügyvéd, és éppen egy veszélyes ír bűnbanda bajszát húzogatja. Megannyi indíték, megannyi gyanúsított, Sive számára pedig egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy mindenki hazudik valamiről. Még a férje is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában