Helyi kultúra

2024.04.30. 08:00

Ezen a május 1-jén sem fogunk unatkozni

Imre Péter Géza

ILLUSZTRÁCIÓ: Shutterstock

Kisteleken 10 órakor az Id. Vándor Rudolf Fúvószenekar zenéjére indul a május elsejei kavalkád a vásártéren, ezt követi a májusfa állítása. Utána lesz fogatozás, ökörsütés, a kicsik megnézhetik a Szívtelen csiga című mesejátékot, arcfestés, kézműveskedés és Anikó mesekuckója. 11 órakor kiadják a jelszót: virslit mindenkinek!, persze, amíg el nem fogy. Majd következik az íjászat, a petanque, a tűzoltó csizma dobóverseny, az ingyenes lovaglás, a póni simogatás, 12.30-tól vetítik az Oroszlánkirályt, veteránjárművekkel is találkozhatnak a majálisozók, akiknek a város világbajnok madártenyésztője, Bencsik Dominik is tart bemutatót. A sörivóverseny 15.30-kor kezdődik, utána Kabai Alex jön magyar slágerekkel, majd a gyerekdiszkó és 18-tól 20 óráig térzene.

Balástyán a piaccsarnok melletti rendezvénytéren tartják szerdán a majálist, a zenés ébresztő 6 órakor lesz, 9 órától a legszebben otthon feldíszített májusfákat várják a szervezők az esemény színhelyére. Kitétel: ezért ne vágjanak ki fát, a csapatok legyenek ötletesek, kreatívak. A kilátogatókra várnak még ügyességi versenyek, célba lövés vízzel, zsákba futás és célba dobás, a veterán autók Balástyára is bevonulnak, lesz lovaskocsikázás, és a napot a Grimm-Busz Színház 13 órai előadása zárja.

Csengelén a nyugdíjasklub kedden állít májusfát az önkormányzat segítségével a falu központjában, míg május elsején Bakson is idősebb korosztály majálisozik, Ópusztaszeren pedig négy civil szervezet közösen ünnepel 8 órától programokkal, és köszöntik az édesanyákat és a nagymamákat is anyák napja alkalmából.

Pusztaszeren a munka ünnepét stílszerűen Munkástelepen tartják, ahol több rendezvénnyel a Kisfüstös udvara lesz a központ. A programkavalkád 9.30-kor a futóversennyel rajtol, utána 11 órától következik a vadász bemutató, sólyommal, sassal, bagollyal, csapdákkal és trófeákkal, a Por zenekar 13 órától muzsikál. A Szabó „Dobár” László petanque-emlékverseny 14 órakor kezdődik, akárcsak a Pusztaszeri Dalárda fellépése. A magyar kutyafajtákkal 15 órától ismerkedhetünk meg, a várhatóan jó hangulatú napot a Szélműves zenekar koncertje zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában