Helyi közélet

2024.05.06. 13:00

Változást hozna Horvát Alex, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje

Suki Zoltán

Számos megoldásra váró feladatot lát körzetében Horváth Alex. Fotó: Török János

22 éves vagyok, negyedéves hallgató a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán. A Vajdaságból származom, 2016-ban költöztem Szegedre, amikor felvettek a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti szakgimnázium humán tagozatára, ahol 2020-ban érettségiztem 

– mondta lapunknak a kormánypártok önkormányzati képviselőjelöltje, akit a szegedi 9-es körzetben indít a Fidesz és a KDNP.

Horvát Alextől nem áll messze a politika, hiszen jelenleg a Csongrád-Csanád vármegyei Fidelitas alelnöke. A szervezethez 2018-ban csatlakozott. A képviselőjelölt elmondta, hogy Szegeden, a Fidelitasban igazi motivált és befogadó közösségre talált.

A képviselőjelölt beszélt arról is, hogy midig Szegeden képzelte el a jövőjét, hiszen a Vajdaságból gyakran jártak át, és már gyerekkorában megtetszett neki a város. Azonban úgy látja, az évek során keletkezett számos megoldatlan probléma is.

– Szegeden a 9. választókörzetben rendbe kell tenni a Bibó utcát, és a Kodály téri Sparnal levő kispiacot is fel kell újítani. A körzetben átfogó út- és járdafelújítás is szükséges, és biztonságos és tiszta kiserdőre van szükségünk. A játszóterekre pedig ivóvízkutat kell telepíteni, hogy a nyári hónapokban is komfortosabban érezhessék magukat a családok – sorolta a feladatait Horvát Alex.

Hozzátette, hogy a körzetben nem csak a Franciahögy lakóinak jelent kihívást a parkolás, ezért meg kell reformálni a parkolási rendszert is.

Azért indulok a 2024-es önkormányzati választáson, hogy azokat a tapasztalatokat, amelyeket eddig megszereztem, azt a szegediek javára fordíthassam

 – jelentette ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában