Nem viselik ingükön azt a képzeletbeli „narancssárga csillagot”, amit Márki-Zay Péter ragasztott rájuk

2024.05.10. 16:35

Kovács Pál: Egyeztetések lesznek, nem lesz abszolút hatalom

Nem mond igazat Márki-Zay Péter, amikor azt állítja, hogy Kovács Pál független polgármesterjelölt és a Kőfal Egyesület képviselőjelöltjei álellenzékiek, fideszesek. Kovács Pál a pénteki sajtótájékoztatón azt mondta, nem kívánják azt a képzeletbeli „narancssárga csillagot” az ingükön viselni, amit Márki-Zay Péter ragasztott rájuk.

Kovács Erika

Kovács Pál bemutatta a képviselőjelölti csapatát. Fotó: Kovács Erika

Sajtótájékoztatót tartott Kovács Pál független polgármesterjelölt pénteken a Kossuth téren. Bejelentette, ő és a képviselő-jelöltek is teljesítették a jelöltséghez szükséges aláírásszámokat.

21 év alatt 10 ezerrel kevesebben élnek Vásárhelyen

Kovács Pál elmondta, Vásárhely a hivatalos statisztikai adatok alapján 21 év alatt elveszítette az aktív és a gyermekkorú népessége egy negyedét.

 Ez tízezer embert jelen, ami két és félszerese az országos átlagnak. Ma 2000 gyermekkel van kevesebb Vásárhelyen, mint 21 éve. A munkaképes lakosság lélekszáma 20 ezer fő, közülük 5 ezren vidéken dolgoznak, mert Vásárhelyen nincs elég munkahely és a bérek sem megfelelőek. Ebben a tekintetben a megyei jogú városok között leghátul kullogunk. Mi azt gondoljuk, hogy a népességcsökkenés a város mai legnagyobb problémája. Mi a megoldás? Gazdaságfejlesztés, stratégia, betelepülés – nemcsak szavakban, hanem tettekben is

 – mondta Kovács Pál. Hozzátette, azért indulnak a helyhatósági választáson, hogy olyan környezetet valósítsanak meg, hogy a fiatalok ne menjenek el, találják meg helyben a számításaikat. A polgármesterjelölt ígéretet tett arról, hogy az idősekről is gondoskodnak. Szeretnék helyreállítani a köznyugalmat, a békét.

 Visszaszorítjuk a nagypolitikát, hogy ne vesszenek el a valós, helyi érdekek. Megmutatjuk, hogy lehet egy várost szakmai alapon, demokratikusan és korrupciómentesen is vezetni

 – szögezte le.

A kompenzációs listát Dombi-Kiss László vezeti

Bemutatta a Kőfal Egyesület képviselőjelöltjeit is: Papp Attilát, Krupiczer Ferencet, Szilágyi Zsoltot, Kovácsné Horváth Zsuzsannát, Békési Jánost, Antalóczy Pétert, Szabó Pált, Lévai Balázst, Dombi-Kiss Lászlót, Bacsa Ferencet. Ismertette a Kőfal Egyesület kompenzációs listáját is: Dombi Kiss László, Krupiczer Ferenc, Szabó Pál, Papp Attila, Lévai Balázs, Békési János, Szilágyi Zsolt, Kovácsné Horváth Zsuzsanna.

A polgármesterjelölt arról is beszélt, hogy Márki-Zay Pétertől rengeteg támadás érte őket. Tagadta a polgármester azon állítását, miszerint ő és a Kőfal Egyesület képviselőjelöltjei álellenzékiek, fideszesek lennének.

Politikamentes, szakmai alternatívát kínálnak

 Márki-Zay Péter egyik támogatója magánüzenetet küldött, amiben azzal vádolt bennünket, hogy megosztjuk az ellenzéket. Megosztjuk azt az ellenzéket, ami polgármester úr szerint oszthatatlan és az övé. Mi pedig nem így gondoljuk. Nem kell csendben maradniuk azoknak, akik nem értenek vele egyet. Az ellenzék nem az övé, országosan is megosztja azt 

– mondta Kovács Pál. Hozzátette, Márki-Zay Péter attól tart, hogy nyugodt, politikamentes, szakmai alternatívát nyújtanak majd helyi szinten, amivel jobban megszólítják a bizonytalanokat, mint ő és hogy egy harmadik oldal is megjelenik a közgyűlésben.

 Ez pedig demokráciát jelent. Egyeztetések lesznek, nem lesz abszolút hatalom. Ez lesz az igazi szabadság

 – szögezte le és kifejtette, nem kívánják azt a képzeletbeli „narancssárga csillagot” az ingükön viselni, amit Márki-Zay Péter ragasztott rájuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában