Helyi közélet

2024.05.07. 19:20

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

Delmagyar.hu

Forrás: promenad24

Fotó: Romeo Adam Gyorgy

 A nagy tavaszi élelmiszergyűjtésre” az adományokat az Élelmiszerbank zöld mellényt viselő önkénteseinél lehet leadni, a kasszák közelében kijelölt gyűjtőpontokon, péntek délutántól szombat estig – áll az egyesület keddi közleményében.

A szervezet arra kéri a vevőket, hogy vásárlásaik alkalmával a nélkülözők számára is tegyenek egy tetszőleges tartós élelmiszert a kosarába. A rászorulók részére leginkább a rizs, a hús- vagy készételkonzervek, a szószok-mártások, a keksz, a csokoládé, a tészta, a tartós tej, az édesség és a további hűtést nem igénylő termékek jelentik a legnagyobb segítséget – teszik hozzá.

Az adományok a gyűjtést követő hetekben az egyes áruházak környékén működő karitatív szervezetek közreműködésével kerülnek majd a rászorulókhoz.

Az Élelmiszerbank nevéhez fűződnek többek között az ország legnagyobb karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtő kampányai: a legutóbbi adventi időszakban 70 ezer ember számára állítottak össze 5 kilós adománycsomagokat egy hétvégi megmozdulás eredményeként.

A teljes cikk elérhető a Promenad24 oldalán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában