Helyi közélet

2024.05.06. 12:01

Civil Szervezetek Háza készül Balástyán

Civil Szervezetek Házát alakítanak ki Balástyán a Hunyadi utcai önkormányzati ingatlanon, a beruházásra 14 hónapja van a szegedi kivitelezőnek.

Imre Péter Géza

Fotó: Illin Klára

– Folyamatosan kerestük az épület lehetséges funkcióját. A telken eddig felhúztunk egy könnyűszerkezetes épületet, amit raktárként használunk, de a főépülethez még nem nyúltunk – mondta Ujvári László, Balástya polgármestere. Azzal folytatta, hogy a munkák során megerősítik az épület statikáját, megújul a tejes gépészet, nyílászárókat cserélnek, megoldják a hőszigetelést, és a teljes tetőrekonstrukciót is végrehajtják. Az épület alatt pince helyezkedik el, amit biztonságos raktárrá alakítanak.

Ez az épület alakul át 14 hónap alatt Civil Szervezetek Házává. Fotó: Illin Klára

A Hunyadi utca 30. szám alatti önkormányzati tulajdonú ingatlan az átalakítás után közösségi tér lesz, Civil Szervezetek Háza néven, amire adottságai is alkalmassá teszik. A beruházásra TOP Pluszos pályázaton 80 millió forintos uniós támogatást nyert a település.

Elképzeléseink szerint a Civil Szervezetek Háza rendezvényeknek, előadásoknak, közösségi találkozásoknak adna otthont. Ezen a telken található egy kisebb, korábban felújított épület, és emellett készülne az új tűzoltószertár, ott kapnának helyet önkéntes tűzoltóink is. De ez az utóbbi projekt nem része a mostani pályázatnak, azt várhatóan saját forrásból vagy újabb pályázatból valósíthatjuk meg

 – tájékoztatott a polgármester. 

Mint Ujvári László közölte, már aláírták a szerződést a kivitelezővel, Gyömbér Lászlóval, a szegedi ArtAngyal Stúdió Kft. ügyvezetőjével. Ennek értelmében munkák májusban kezdődnek, a beruházás befejezésére pedig 14 hónap áll a kivitelező cég rendelkezésére, vagyis 2025 nyarára, júliusára-augusztusára készülhet el vele.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában