Helyi közélet

2024.05.04. 14:41

A vásárhelyi Babázó klubban is magasba emelkedtek a gyerekek

Szombaton délelőtt pontban 11 órakor a vásárhelyi könyvtárban is felemelték gyerekeiket az édesanyák. Ezzel hívták fel a figyelmet a családalapításra, a gyerekvállalásra, a családi élet örömeire.

Tábori Szilvia

A család és a gyermek örök érték. Fotó: Tábori Szilvia

Először csatlakozott a Három Királyfi, Három királylány Mozgalom Gyereket a magasba! programjához a hódmezővásárhelyi Pósa Lajos Gyermekkönyvtár Babázó Klubja azt hangsúlyozva, hogy a család és a gyermek örök érték. Tápai Lászlóné Mariann, az Árendás Néptáncegyüttes egyik oktatója, a klub rendszeres vendége anyák napi mondókázással, kifejezetten anyák és gyermekeik kötődését támogató ölbeli játékokkal készült erre az alkalomra. 

Az ilyen típusú foglalkozások pozitív hatásairól, tapasztalatairól lapunk kérdésére úgy fogalmazott: a gyermekek láthatóan könnyebben megnyílnak, feloldódnak közösségekben, ahogy a mozgásukat és beszéd-, kommunikációs készségünket is fejleszti, formálja személyiségüket. – A szülői visszajelzések szerint a játszótéren könnyebben barátkoznak gyermekeik, újabb és újabb kifejezések jelennek meg a beszédükben, a mozgáskoordinációjuk ugyancsak látványosan fejlődik. Tapasztalatom szerint a szülők egyre inkább igénylik az ilyen jellegű, kötődést is erősíti programokat. Bízom benne, hogy otthonaikba is magukkal viszik az itt tanultakat – hangsúlyozta Tápai Mariann. 

A vásárhelyi gyermekkönyvtár évek óta jó viszonyt ápol Gesztes Olympiával, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom projektvezetőjével. Évekkel ezelőtt megkapták a Családbarát hely elismerést példaértékű hozzáállásukért. 

A több mint 15 éve működő Babázó klubban szülők és a gyerekek is társakra lelhetnek kedden délelőttönként. A népes csapat egymást inspirálja és segíti, Gyulafalviné Vereczkei Györgyi és Bereczkiné Kovács Ildikó Katalin klubvezetők, illetve meghívott vendégeik támogatásával. Barátságok szövődnek, de ami ennél is fontosabb, hogy társaik között, védett környezetben szocializálódhatnak a legkisebbek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában