Növény-egészségügyi és talajvédelmi információkkal is várják az érdeklődőket

2024.05.02. 11:59

A kormányablak busz is jelen lesz az állattenyésztési napokon

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal is kitelepül a kormányablak busszal a 31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokra, Hódmezővásárhelye.

Kovács Erika

A kormányhivatal munkatársai is részt vesznek az agrárkiállításon, a standjuknál hasznos információkhoz juthatnak a gazdálkodók. Fotó: Gémes Sándor

A rendezvényen, a G-szektorban a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal munkatársai is részt vesznek, akik kitelepülő kormányablakbusszal, természetvédelmi totóval, az egységes kérelem támogatásairól szóló tájékoztatással, valamint növény-egészségügyi és talajvédelmi információkkal várják az érdeklődőket – adta hírül a kormányhivatal sajtószolgálata.

A Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály munkatársai a környezet- és a természetvédelem fontosságára és a természeti értékeink megőrzésére hívják fel a látogatók figyelmét. Az érdeklődők hulladékgazdálkodási és természetvédelmi totó kitöltésével tehetik próbára a tudásukat, bővíthetik ismereteiket, a gyerekeket pedig természetvédelmi képfelismerő játékra és minitotóra hívják a kormánytisztviselők.

Fotó: Gémes Sándor         

A Földhivatali Főosztály munkatársai a földvédelem, földhasználat, föld haszonbérlet, a termőföldre vonatkozó ingatlan- nyilvántartás ügyek, továbbá a parlagfű felderítés, termőföld termelésből való kivonása és határszemléhez kapcsolódó kérdések esetén tudnak segíteni a fesztivál vendégeinek.

A 31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokra kilátogatók az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály munkatársaitól továbbá tájékoztatást kaphatnak az egységes kérelem keretében igényelhető támogatási jogcímek igénybevételének feltételeiről, szabályozásáról.

Az Agrárügyi Főosztály elsősorban az agrárigazgatást érintő általános információkkal készül.

Az érdeklődők tájékozódhatnak a parlagfű elleni védekezésről, de a permetezőszerekről szóló munkavédelmi kisokost is megismerhetik. A kormánytisztviselők növény-egészségügyi és talajvédelmi információkkal is állnak rendelkezésre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában