Helyi közélet

2024.04.23. 09:00

Sipos gazdától a Hangfoglalóig

Tábori Szilvia

A következő hetekben is lesz miből válogatni a vásárhelyi Népkertiben. Fotó: Népkerti

Sipos József növényorvos, agrármérnökkel találkozhat ismét a közönség április 25-én, csütörtökön 19 órától a vásárhelyi Népkertiben. Előrejelzések, huminsavak és sok sok érdekesség című interaktív előadásában különleges praktikákat ismertet a tavaszi munkák kezdetéhez a környezetváltozás tükrében. 

Másnap, április 26-án, pénteken kora estétől már Mohai Tamás és Nagy Ádám koncertezik újra náluk. A két ismert és elismert zenész egy 2020-as együttműködés sikerén felbuzdulva kezdett duóban játszani magyarországi klubokban. Lendületük azóta töretlen, örömzenélésük a Népkertiben is folytatódik. Repertoárjukban saját szerzeményeik mellett jazz és rock standardeket is előadnak instrumentális és énekes verzióban egyaránt. A koncert a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló pályázat keretében valósul meg.

A szombat sem marad koncert nélkül: április 27-én, 19 órától Smink koncert lesz; május 3-án pedig a hatfős, főként 30-40 éves pop-rock klasszikus hard rock dalokat játszó Clique lép fel. Május 9-én, csütörtökön 18 órától Pityinger László alias Dopeman lesz a soron következő Közéleti beszélgetés vendége. Daru Árpáddal a napi politika aktuális kérdéseiről beszélgetnek. 

Majd május 10-én, pénteken már egy egészen másként különleges zenész, Kardos Horváth János – Kaukázus akusztikus koncertje lesz este hét órától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában