Helyi közélet

2024.04.23. 20:20

Iránytű a fiatal makói vállalkozóknak

Szabó Imre

A Galamb-agrártechnikum hallgatóit érdekelte a mentorprogram előadása. Fotó: Szabó Imre

A Makói ipartestület folytatja azt a két éve indított mentorprogramot, amellyel a vállalkozás indításán gondolkozó fiatalokat igyekszik segíteni. Ennek részekét tegnap is tartottak egy motiváló előadást a téma iránt érdeklődő diákoknak a helybeli Galamb-agráriskolában.

A program indulásakor a makói Ipartestületen belül működő Tisztes Iparért Alapítvány kuratóriumi elnöke, a lapunkban már bemutatott Bede Dániel azt mondta, a céljuk az, hogy megerősítsék az önbizalmukat, illetve sikeres, pozitív példákat mutassanak be nekik. Ennek jegyében kedden a labdarúgómúlttal is rendelkező sikeres vállalkozót, Gáspár Zsoltot kérték fel, hogy ossza meg tapasztalatait a hallgatósággal.

– Voltam sikertelen és sikeres vállalkozó is – mondta az előadást követően a Délmagyarországnak. Hozzátette, úgy gondolja, hogy a vállalkozásról, illetve a sikerről nem lehet anélkül beszélni, hogy ne kerülnének szóba az élet egyéb, fontos dolgai. Szerinte az a legfontosabb, hogy legyen egyszerre teljes rálátásunk a vállalkozásunkra, legyen menedzserszemléletünk és legyünk szakemberek, illetve legyenek szakembereink, akik működtetik a vállalkozást. – Nagyon örültem volna, ha fiatalon velem is elbeszélgetnek ezekről a dolgokról – hangsúlyozta.

A mentorprogram révén a szervezők olyan hasznos tudással szeretnék a fiatalokat felvértezni, mint például hogy miként kell egy vállalkozást elindítani, hogyan gondolkozzanak és menedzseljék életüket a vezetői pálya felé, vagy hogy vállaljanak felelősséget maguk és mások iránt. Joó Zsolt, az alapítvány kuratóriumi tagja ezt úgy összegezte: személyiségünkben és erkölcsünkben megbízható emberek legyenek. Fiatal vállalkozóként hasonló mentorprogramon egyébként ő is részt vett – neki azonban ez komoly összegbe került.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában