Helyi közélet

2024.04.30. 13:27

Farkas Éva Erzsébet: Összefogással lehet sikeres Makó

Fiatalos és lendületes csapattal vág neki a június 9-i önkormányzati választásnak a Fidesz-KDNP Makón. Farkas Éva Erzsébet polgármester a promenad24.hu-nak adott interjújában arról is nyilatkozott, hogy a lakosság jelzéseit, kéréseit is figyelembe veszik a következő évek városépítő programjának összeállításánál.

Delmagyar.hu

Makón április 30-án is folytatták az aláírásgyűjtést. Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook-oldala

Rendkívül nagy hála és köszönet van bennem, hiszen a Fidesz-KDNP jelöltjei már a kampányidőszak első napján megkapták az induláshoz szükséges ajánlásokat. Szívet melengető érzés volt megtapasztalni a lakosok részéről megnyilvánuló bizalmat 

nyilatkozta a promenad24.hu portálnak Farkas Éva Erzsébet polgármester az ajánlásgyűjtési időszakról. A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje hozzátette, most, amikor a következő évekre vonatkozó terveinket állítják össze, odafigyelnek arra, hogy beépítsék a fogadóórákon, az utcafórumokon hallott javaslatokat, kéréseket is, mert hisznek abban, hogy Makó akkor lehet még szerethetőbb, élhetőbb, sikeresebb város, ha összefogás van.

Az elmúlt tíz év elért eredményeiről elmondta, a makóiak szerint sikertörténet a 2015-ben elindított gazdasági programjuk, amikor a turizmus irányába indultak el. Számos fejlesztés szolgálta a turizmus fellendítését, például a Hagymatikum bővítése, de ezen felül is több a turisztikához, kultúrához, sporthoz köthető intézmény és épület újult meg a városban.

A következő öt-tíz év városfejlesztési programjába Farkas Éva Erzsébet szerint mindenképpen meg kell oldani a csapadékvíz-elvezető rendszer teljes körű rekonstrukcióját, ami a következő években több ütemben valósulhat meg.

Kormányzati döntés született már arról, hogy a fenntartható városfejlesztésre kiemelt uniós forrást kap Makó; 10 milliárd forint értékben, amelyből 2,2 milliárd forint fordítható erre a célra. Ebből a forrásból a Nagyér-csatorna rendszerét korszerűsítjük, illetve egy záportározót építünk. Míg a szükséges források nem érkeznek meg, addig ütemezve végezzük a csapadékvíz-elvezető árkok takarítását, esetleges burkolását, átereszek tisztítását, erre minden évben jelentős összeget különítünk el a költségvetésben 

– részletezte a polgármester. Szintén a lakosság jelzéseinek figyelembevételével korszerűsítik a közvilágítást a városban, ami már megkezdődött, de további 4300 lámpatest cseréjét tervezik. Fontos feladatnak nevezte továbbá az utak és járdák felújítását, karbantartását is. A városban még 2017-ben kezdtek nagyszabású járdaprogramba.

A portál az interjúban kitért arra, hogy a Fidesz-KDNP részben átalakított csapattal vág neki Makón az idei választásnak, négy jelenlegi képviselő mellett négy új jelöltet is indítanak. A polgármester elmondta, hogy fiatalos és lendületes csapatot ajánlanak a makóiak figyelmébe.

Fontos, hogy a jelöltjeink különböző szakterületeket képviselnek, legyen szó akár a gazdaságról, a mezőgazdaságról vagy a kultúráról, a vállalkozói körről. Kiemelt szempontunk volt, hogy a közösség által elismert személyeket kérjünk fel az indulásra. Azok a képviselőink, akik jelenleg is tagjai a testületnek, az adott városrészben rendkívül erős, támogatással rendelkeznek, és úgy látjuk, megfelelőképpen tudják képviselni a várost és a városrészüket is

 – mondta el a városvezető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában