Szeged

2023.09.13. 08:40

Segít a pontok számolásában az egyetem

A Szegedi Tudományegyetem honlapján elindult a 2024-es felvételi eljáráshoz fejlesztett pontszámító kalkulátor. A szegedi egyetem a tavalyi évben kezdte meg a pontkalkulátor fejlesztését, ami segítségével a pontszámítás összetett rendszerében pár kattintással kiszámolhatja a felvételiző, hogy tanulmányi eredményei alapján mennyi felvételi pontra számíthat 2024-ben, amennyiben az SZTE-re adja be a jelentkezését.

Majzik Attila

Fotó: Frank Yvette

A pontszámító kalkulátor a regisztrációt követően valamennyi érdeklődő számára használható. A kalkulátor célja, hogy a jelentkezők számára segítséget nyújtson a várható felvételi összpontszámuk kiszámításában. Az egyetem felhívta a figyelmet, érdemes kihasználni a felület adta lehetőségeket, és számításokat végezni, hogy bizonyos eredmény elérése (például emelt szintű érettségi teljesítése, egy újabb nyelvvizsga megszerzése, vagy további intézményi pont megszerzése) hogyan befolyásolja az elérhető összpontszámot.

A kalkulációt a szakok kiválasztásával kell megkezdeni, egyszerre 12 szakot is meg lehet adni. A szakok megadása után a középiskolai és az érettségi eredményeket rögzítheti a felvételiző. A tanulmányi eredmények kitöltését követi azoknak a plusz teljesítményeknek a rögzítése, amikért 2024-től a Szegedi Tudományegyetem intézményi pontot ad. Valamennyi eredmény rögzítése után a rendszer kiszámítja a felvételi pontszámokat a kiválasztott szakokra. Az összpontszám részleteiben is megjelenik a felületen: tanulmányi pont, érettségi pont és intézményi pont bontásban. A használat során azok, akik még nem szereztek érettségi bizonyítványt, az utolsó év végi jegyeiknél és az érettségi eredményeknél adják meg a várható eredményeket, mert csak így kalkulálhatóak ki a pontszámaik.

A végeredményt mutató oldalon alapértelmezetten nappali tagozatos és állami ösztöndíjas képzési adatok jelennek meg, valamint az előző két év ponthatárai. Mind a tagozatot, mind a finanszírozási formát átállíthatják az érdeklődők az erre kialakított gomb segítségével, így ezen formák korábbi ponthatárai is megtekinthetők az SZTE kalkulátorában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában