Helyi közélet

2022.01.26. 17:55

Okostévét kapott a kübekházi óvoda

A napokan számoltunk be róla, hogy az alapásással megkezdődött a kübekházi bölcsőde építése, de a nagyobbak sem maradtak meglepetés nélkül.

Munkatársunktól

A szülői közösség és az önkormányzat közös ajándékát kedden kapta meg a kübekházi óvoda, rögtön ki is próbálták. Fotó: Kübekháza Hírszolgálat

 Mint az a település hírszolgálata jóvoltából kiderült, a Szent Antal Katolikus Általános Iskola és Óvoda óvodásai ajándékot kaptak a hét elején: a szülők és az önkormányzat közösen állták a költségeket. Megmaradt ugyanis a szülők közösségének egy korábbi báljáról 93 ezer forintnyi bevétel, ezt egészítette ki Kübekháza önkormányzata a hiányzó összeggel. Az óvoda végül egy 139 centiméteres átérőjű, 150 ezer forint értékű okostévével gazdagodott. 

A televíziót január 25-én adta át a kübekházi óvodásoknak és az intézmény munkatársainak Síkhegyi Petra, a szülők közösségének elnöke, valamint Molnár Róbert polgármester és Kucsera Istvánné alpolgármester. A készüléket rögtön ki is próbálták, és mint megtudtuk, az oktatásban, nevelésben is hasznosítják majd az óvodapedagógusok. 

- Nagyon örülünk a modern készüléknek, amelynek nagy hasznát vesszük majd a gyermekek nevelésében és oktatásában. A kolléganők nyomban be is programozták, felcsatlakoztatták az óvoda internethálózatára és elindítottak rajta egy Bogyó és Babócát. A színek gyönyörűek. Köszönjük a szülőknek és a képviselő-testületnek ezt a csodálatos ajándékot! – mondta Simon Ferencné óvónő, aki az okostévét az óvoda nevében átvette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában