Székesfehérvár, Strasbourg

2021.09.29. 11:29

Máté Bencéék ma hajnalban keltek útra Strasbourgba

A világhírű pusztaszeri természetfotós, Máté Bence édesapja, Máté Gábor segítségével lebontotta és kamionokra pakolta a Székesfehérváron vendégeskedő híres fotókiállítást, és ma hajnalban útra keltek Strasbourgba, amely az első külföldi helyszíne a tárlatnak. A megnyitó október 5-én lesz.

Imre Péter

Szeged 2019.08.07. Dugonics tér Máté Bence Kiállításának összeszerelése Képen: Fotó: Török János - Délmagyarország - DM

Fotó: Török János

– Már szétszedtük Székesfehérváron Bence kiállítását, és két kamionra pakoltuk az elemeket – újságolta Máté Gábor, Pusztaszer polgármestere, aki segített világhírű természetfotós fiának, Máté Bencének a tárlat elbontásában – hétfőn kezdték a munkát –, és a strasbourgi építésben is tevékeny szerepet vállal majd.

Ma hajnalban indultak el a franciaországi Strasbourgba, az Európai Unió egyik fővárosába, ahol ők – külön autóval utazva – csütörtökön, a show-nak is beillő tárlat darabjait szállító kamionok pedig pénteken landolnak. Bence és Gábor rögtön megérkezésük után kijelölik a kiállítás pontos helyét az annak helyszínt adó híres Place de la Cathédrale-on, vagyis a Katedrális téren, majd pénteken és szombaton felépítik a tárlatot.

A szemfülesebb helybeliek már ekkor is láthatnak egyet-kettőt a világhírű fotográfiák közül.

Amikor a nem mindennapi eseményről először, mintegy egy hónapja beszámoltunk, Máté Bence elmondta, hogy az uniós helyszínt és lehetőséget az Európa Tanácsnál dolgozó Kocsis Gergő kezdeményezte, neki köszönheti. Nagy megtiszteltetés számára a strasbourgi szereplés, „és bízom benne, hogy ennek az érdekes, külföldi kalandnak lesz folytatása” – közölte akkor a reményeit.

A megnyitó október 5-én lesz, és a kiállítás több mint egy hónapig, november 10-éig vendégeskedik a már említett Katedrális téren, bemutatva többek között a Kiskunsági Nemzeti Parkot, az ottani állat- és madárvilágot, hiszen Máté Bence főleg utóbbiak megörökítéséről vált ismertté.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában