Sorra kapják el a migránsokat

Suki Zoltán

Folyamatos az ellenőrzés a határkerítésnél. Fotó: Police.hu

Harminckét határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök péntektől vasárnapig – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 4, szombaton 4, vasárnap 14 jogellenesen az országban tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök. Emellett az ország belsejében elfogtak tíz határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Ezt az eljárást akkor indítják el, ha az illegális bevándorló be tudja bizonyítani, hogy olyan országból jött, amelyikkel van Magyarországnak toloncegyezménye. Ezek egyébkét Horvátország, Románia és Ukrajna.

A rendőrségi adatokból az is kiderült, hogy az elmúlt héten az ország területén 29 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten – január 22-étől 28-áig – a feltartóztatottak száma 38 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak 15 határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt kettő gyanúsított ellen indult büntetőeljárás.

Tavaly ősszel még egy hétvégén akár több ezren is megpróbálkoztak az illegális határátlépéssel Magyarországra, azóta azonban sok minden változott. A szerbiai rendőrség október végén nagyszabású akciót indított, miután több lövöldözés is volt a határ közelében. Szerbia északi részén begyűjtötték a migránsokat és befogadóközpontokba szállította őket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában