Hivatás, nem szakma

2022.09.18. 11:57

Szolgálaton kívül fogta el a biciklitolvajt a szegedi nyomozó

Ismerte a környékbeli bajkeverőt.

Delmagyar.hu

Attila több, mint 22 éve dolgozik nyomozóként. Nem csak a szakma minden csínját-bínját ismeri, de a környék szinte összes bajkeverőjét is. Az egyikük éppen néhány hónapja költözött a szomszédságába. Többször is találkoztak az utcán, tisztes távolságot tartva köszöntek egymásnak, remélve, hogy hivatalos ügyben nem kell találkozniuk. 

A nyomozó szakmai rutinból már korábban megfigyelte, milyen biciklivel közlekedik a fiatalkorú, 2022. szeptember 14-én, munkából hazafelé tartva azonban egy ismeretlen kerékpárt sietősen tolva látta meg őt az utcájukban - adta közre a történetet a rendőrség honlapja. A detektívet felismerve a fiú szaporázta lépteit, majd gyorsan befordult egy lépcsőházba, de Attila már gyanút fogott, követte a fiatalt. A kapualjban utolérve vette észre a K. Krisztián kezén feszülő gumikesztyűt; ekkor már szinte biztosra vette, hogy in flagranti kapta lopáson. A fiatal eleinte próbálta tagadni, de végül bevallotta: egy kerékpártárolóból lopta a biciklit. Beszélgetésüket egy ziháló férfi szakította félbe – a jármű tulajdonosa pár perccel korábban észlelte, hogy a kétkerekűnek hűlt helye, a tárolási helyéről futva érkezett a helyszínre.

A fiatalnak kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt kell felelnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában