Jótékonysági edzésekre várnak Vásárhelyen

2024.05.10. 14:00

Elménknek üzen a szabadtéri Szombat Esti izomLáz

Mozgásba maradni nem csak fizikailag szükséges, hiszen a testünkkel együtt kétségtelenül a lelkünk is sajog. A szombati jótékonysági Szombat Esti izomLáz sportrendezvényen magunkért és másokért is sokat tehetünk.

Tábori Szilvia

Fotó: Beata Lamauskaite

Előre borult vállak, repkedő lapockák, beszűkült mellkas, lefelé bukó, gravitáció húzta fej, majd szúró fájdalom. Sokaknak ismerős? A mozgásszegény életmód, az ülőmunka, de még inkább a kelleténél hosszabb ideig tartó telefonböngészés következményei.

Kettős prevenciós célt szolgál a vásárhelyi–makói kórház nagyszabású jótékonysági sorozatának újabb állomása: a Szombat Esti izomLáz rendezvény az egészséges édesanyákért, egészséges újszülöttekért életre hívott Értéklánc programot támogatja, miközben közösségi sportélményt kínál. Május 11-én, szombaton 19 órától a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtti téren zumba, funkcionális tréning és gerinctréning, valamint három jól ismert hódmezővásárhelyi edző –  Nagy-Benkő Adri, Bese Kata és Borsos Nóri – várja a sportolni vágyókat. Kezdőket, haladókat, kíváncsiakat és újrakezdőket egyaránt.

Borsos Nóri edző szombaton 21 órától gerinctréninggel készül.

Mozgásban kell legyünk, mozgásban kell maradnunk nem csak testi, de lelki egészségünkért is. Szomorú tapasztalatom, hogy szinte korra, nemre való tekintet nélkül mindenki küzd valamilyen mozgásszervi problémával. Korunk népbetegsége a mozgásszegény életmód, statikusan telnek a napjaink, nem véletlenül növekszik ijesztő mértékben a gerincbetegek száma

 – nyilatkozta lapunknak. A szakember szerint nem szabad, hogy a több órás kimerítő edzések rémképe elvegye bárki kedvét. Tudatosítsuk inkább azt: ha naponta többször átmozgatjuk magunkat vállkörzéssel, törzsfordításokkal, guggolással, néhány kitöréssel, már sokat tettünk egészségünkért.

Apró dolognak tűnhet, holott néhány jótékony gyakorlattal hatékonyan megelőzhető a későbbi fájdalom, akut probléma. Azt látom, hogy legtöbbször akkor kapkodunk, szaladunk a reumatológiára, amikor fájdalom jelentkezik. Nincs a köztudatban, hogy mozgásban maradni nem hogy fontos, szinte létszükség. Nem csak fizikailag, lelkileg is  – mondta.

Mindhárom edzés ingyenes, de a szervezők szívesen fogadják a felajánlásokat a vásárhelyi–makói kórház egészséges anyákat és újszülötteket támogató Reprodukciós Medicina értéklánc programjához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában