Helyi életstílus

2024.05.02. 10:42

Ecsetre cserélte a láncfűrészt - Galéria

Szabó Imre

Az élményfestés sikerélményt jelentett minden résztvevőnek. Fotó: Szabó Imre

Az élményfestés lényege az, hogy egy délután alatt bárki, aki akár sohasem ragadott korábban ecsetet, megfesthesse – persze instrukciókkal segítve – első képét

 – mondta Bárdi Andrea makói művésztanár, aki nemrégiben a Hétköznapi Hősnők Alapítvány meghívására szervezett ilyen programot. Ő az, akit a legtöbben úgy ismernek a városban, mint aki láncfűrésszel alkot különleges szobrokat. Méghozzá nagy sikerrel: olykor látványfafaragással is szórakoztatja a közönséget. Ilyesmire kevés hölgy vállalkozik.

Az élményfestést az alapítvány anyák napjára készülve rendezte, így elsősorban édesanyák vettek részt a gyermekükkel, de volt egy kislány, akit az édesapja kísért el és olyan is, aki egyedül érkezett azért, hogy majd a saját készítésű képpel lepje meg anyukáját. A közös festés élménye mindenesetre szándékai szerint még jobban összekovácsolta a szülőket és a gyerekeket. A szándék éppen ez volt, nem is feltétlenül az, hogy a résztvevők ügyesebben fessenek. 

Bárdi ezúttal olyan témát választott – absztrakt hortenziák – , ami illik az ünnep témájához és amit könnyű lefesteni, illetve amihez könnyű volt instrukciókat adni. Egyébként korábban is szervezett hasonlót és örömmel tapasztalta, hogy a résztvevők közül többen ennek köszönhetően kedvelték meg a rajzolást, festést.

A legtöbb embernek, még ha volna is kedve hozzá, nincs alkalma ezt kipróbálni, így viszont bárki megtapasztalhatja az alkotás örömét

 – tette hozzá.

Az élményfestés népszerűségét látva most azon gondolkozik, hogy a jövőben rendszeresen, havonta tart majd ilyet. Persze a láncfűrészes szobrászkodást sem adta fel közben. Most is dolgozik – felkérésre, egy lovat készül kifaragni egyetlen hatalmas rönkből.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában