Szeged

2023.05.31. 07:00

A Géniuszok Géniusza lehet a szegedi orvos

A Géniusz cím után a Géniuszok géniusza címért küzd most Kovács Attila. A szegedi származású reumatológus a legjobbak csoportjából kezdheti meg menetelését az egyenes kieséses bajnokságban, ahol a 16 legsikeresebb kvízjátékos csap össze. A műsort már forgatják, a nézők ősztől láthatják majd a tévében.

T. K.

Géniusznak már mondhatja magát Kovács Attila, most a Géniuszok géniusza címért küzd. Archív fotó: Karnok Csaba

Az ATV-n futó Géniusz jelenleg az ország egyetlen tudás alapú kvízműsora. A műsor történetében tavaly ősszel született meg az első rekord: a második évadban a szegedi származású, de jelenleg Kiskunhalason praktizáló reumatológus, Kovács Attila megnyerte a 10 millió forintos fődíjat és a Géniusz címet. Ehhez tíz, kiemelkedő képességű kvízjátékos ellenfelet győzött le, mindannyian az előző évtizedekben már bizonyították, hogy ebben a műfajban kifejezetten tehetségesek. Teljesítményét azóta sem tudta senki megismételni, így jelenleg ő a műfaj első számú játékosa, hazánk kvízbajnoka. 

Ezt a címet védheti meg az ősszel újra induló szériában, ahol a géniuszok géniuszát keresik. A különleges bajnokok ligájában a csatorna kvízműsorainak legnagyobb nyertesei csapnak össze. Kovács Attila a legsikeresebbek csoportjában kezdi a küzdelmet: Kémeri Györggyel, Boros Mártonnal és a szegedi egyetemistával, Galág Botonddal került össze, mint a TOP 4 játékos. A négy csoportból sorsolás útján válogatták össze a játékos párokat, így a szegedi reumatológus első ellenfélként Gecse Dórát kapta, aki egyébként a 16 fős mezőny legkevesebb pénzt haza vivő játékosa volt 950 ezer forintos nyereményével. 

Az alkotók azt ígérik, hogy az eddigieknél is nagyobb izgalmak várnak a nézőkre. Az egyik lényeges változtatás az lesz, hogy 3 helyett 4 nyertes párbajig folyik majd a harc. Minden adásban egy párbajt láthatnak a nézők, a nyertes továbbjut, a vesztes kiesik. A műsort már forgatják, a nézők ősszel láthatják majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában