Labdarúgó NB I

2024.04.27. 20:22

Vereségsorozata után javított a Paks

A második helyért küzdő Paks 2-1-re legyőzte otthon a már biztosan búcsúzó Mezőkövesdet a labdarúgó OTP Bank Liga 30. első szombati mérkőzésén.

MW

Forrás: paksifc.hu

A hazai együttes - amely kedden kiharcolta a döntőbe jutást a kupában - ezt megelőzően sorozatban ötször szenvedett vereséget a bajnokságban. 

OTP Bank Liga, 30. forduló: 

Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (1-0) 

Paks, Paksi FC Stadion, v.: Káprály 

gólszerzők: Szabó J. (14.), Könyves (60.), illetve Szalai (62.) 

sárga lap: Könyves (8.), Kinyik (89.), Tóth B. (95.), illetve Cseke (63.), Bőle (78.) 

Paks: 

Szappanos - Lenzsér (Vas, 81.), Kinyik, Szabó J. - Osváth, Windecker, Papp, Haraszti (Silye, 70.), Szabó B. (Vécsei, 57.) - Könyves (Tóth B., 81.), Böde (Hahn, 57.) 

Mezőkövesd: 

Kovácsik - Kojnok (Pillár, a szünetben), Beriasvili, Szivacski, Vajda - Cseke (Bőle, 71.), Nagy G. (Drazic, 66.), Szolgai - Molnár G. (Szilágyi, 79.), Szalai, Cseri (Karnyickij, 72.) 

I. félidő:

Beszorult a kapuja elé a Mezőkövesd a mérkőzés elején, és helyzetek sora után az első negyedóra végén megszerezte a vezetést a Paks. Ezt követően a vendégcsapat összeszedte magát, 

rövid időre némileg kiegyenlítettebbé vált a játék, 

ekkor mindkét oldalon akadt gólszerzési lehetőség. Aztán a sokkal kombinatívabban futballozó Paks megint egymás után alakította ki a helyzeteit, és bár nem tudott újabb gólt szerezni, megérdemelten vonulhatott vezetéssel az öltözőbe. 

II. félidő:

Hasonló játékkal kezdődött a második félidő, majd cseréket követően növelte előnyét a hazai együttes. Ezzel azonban még nem dőlt el a mérkőzés, mert "szinte a semmiből" 

két percen belül szépített a Mezőkövesd: 

kapura lövést és újabb lövési kísérletet követően Szalai ért bele jól a labdába. A folytatásban maradt a paksi fölény, kapufáig is eljutott az otthon játszó csapat, de az eredmény már nem változott.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában